Erbjudande 2021

Välkommen till Stora Planteringsveckan 2021!

På bara tre år har vi tillsammans satt Stora Planteringsveckan på den svenska trädgårdshändelsekartan – så roligt! Ni som var med 2020 delade med er av rekordmånga positiva erfarenheter i utvärderingen. På sina håll uppfattar man till och med att det börjar sätta sig i kundernas medvetande att hösten är en strålande planteringstid. Men där har vi så klart mer att göra…

Nu ser vi fram emot den 4-12 september. Jag är så glad att kunna presentera Karl Fredrik och Petter på Eklaholm, Österlen, som ambassadörer för Stora Planteringsveckan 2021. De kommer att hjälpa oss skapa uppmärksamhet runt eventet på flera sätt, och förstås arrangera Stora Planteringsveckan i sin egen butik. Det blir bilder, filmer, butiksmaterial, annonser och kanske något mer, och dessutom presentation av Årets höstfröjd 2021 från Eklaholm.

Läs hela årets erbjudande nedan. För din inspiration rekommenderar jag det här reportaget från Munkedals Plantskola i vårens nummer av Viola Butik, och att du kollar runt här på hemsidan förstås. Information om Årets höstfröjd finns längst ner på sidan.

Anmäl din butik till Stora Planteringsveckan 2021 genom att mejla berit@storaplanteringsveckan.se eller ring 073 046 97 99. Välkommen med din anmälan!

Bästa hälsningar,
Berit Haggren, projektledare

Årets erbjudande till landets trädgårdsbutiker ser ut så här:
·     Ett koncept för ökad höstförsäljning.
·     Tillgång till logotyp och grafisk manual.
·     Plats under rubriken ”Hitta ditt lokala arrangemang” på Stora Planteringsveckans hemsida.
·     PR-arbete för konceptets synlighet i media. Nytt för i år är att vi inför veckan även skickar  pressmeddelanden till lokala medier i områden där vi har anslutna butiker, inklusive uppgift om vilka butiker i närområdet som medverkar i konceptet.
·     Bilder och texter för fri användning inom ramen för Stora Planteringsveckan.
·     Videor för alla medverkande parters hemsidor och sociala plattformar.
·     Färdiga tipspromenader för lokal och nationell tävling, en för vuxna och en för barn.
·     Förslag på teman och aktiviteter som lockar kunder till butiken.
·    Mall för pressmeddelande som varje butik kan anpassa och skicka till sina lokala medier inför Stora          Planteringsveckan. Syftet är att locka medierna att bevaka evenemanget.
·    Material om Årets höstfröjd: logotyp, bilder, text, film med Karl Fredrik.
·     Nyhetsbrev med tips och uppdateringar om vad som händer i projektet.
·     Uppdateringar på Stora Planteringsveckans hemsida, facebook och instagram.
·    Erbjudanden/tips från leverantörer av växter om vad som är särskilt fint inför veckan.

Annonsering
Allt om Trädgård nr 13, utgivning 19 augusti, helsida
Allers Trädgård nr 9, utgivning 12 augusti, helsida
Annonsering/sponsrade inlägg i sociala medier

Butiksmaterial
·     Annonsoriginal.
·     Digitala banners för mejl m.m.
Original till skyltar/affischer, bl.a.:
·     Affisch för trottoarpratare, 70×100 cm, Välkommen till Stora Planteringsveckan
·     Affisch för trottoarpratare, 50×70 cm, med Karl Fredrik på Eklaholm, ”Därför är det så bra att plantera på hösten”
·     Infoblad/flyer i A6-format att dela ut under säsongen i butik för att informera om Stora Planteringsveckan
·     Skyltar i A4-format att placera bland olika typer av växter i butiken, för att tydliggöra och påminna om att det här är växter som med fördel kan planteras på hösten, 8 stycken olika.

Paket med tryckt material – Beställ senast 4 augusti!
Att trycka och skicka butiksmaterial som inte kommer till användning går inte att försvara, varken ekonomiskt eller hållbarhetsmässigt. Därför har vi från i år valt att ta fram ett paket för dig som vill köpa tryckt material till självkostnadspris. Paketet levereras till din butik ca den 16 augusti. Det innehåller:
·     2 stycken affischer 70×100 för trottoarpratare, Välkommen till Stora Planteringsveckan
·     2 x 2 stycken affischer 50×70 för trottoarpratare med Karl Fredrik på Eklaholm,
·     Skyltar i A4-format för placering bland olika växtgrupper i butik, 2 stycken av 8 olika, totalt 16 stycken.
·     300 flyers i A6-format med information om Stora Planteringsveckan, att dela ut inför veckan
Pris: 925 kr + moms/paket, fritt din butik

Banderoll – Beställ senast 4 augusti
Banderoll 200×75 cm för beställning till självkostnadspris. Utan årtal, kan användas flera år.

Avgift per butik (grundavgift, utan tryckt butiksmaterial)
2 500 kr + moms

Detta förväntar vi oss av dig:
1.    Att du delar vår bild av vad Stora Planteringsveckan är och ska vara, se hemsidan och Ramverk Stora Planteringsveckan.
2.    Att du i din butik arrangerar Stora Planteringsveckan i enlighet med intentionerna.

Om Årets höstfröjd
Förra årets nyhet, lanseringen av Årets höstfröjd 2020, blev en succé. Information om vilken växt som är Årets höstfröjd 2021 får anslutna butiker i mitten av juli månad. Detta för att kunna beställa hem växten. För att inte effekten vid släppet ska utebli måste vi dock fram tills dess hjälpas åt att hålla valet inom en så snäv krets som någonsin möjligt.

I år blir det digitalt släpp fredagen den 3 september, alltså dagen innan Stora Planteringsveckan 2021 tar sin början. I sann Stora Planteringsveckan-anda tar vi ansvar för släppet tillsammans. Vid givet klockslag sprider vi presentationsfilmen med Karl Fredrik på Eklaholm och annat material om Årets höstfröjd i våra respektive kanaler. Från centralt håll skickar vi även ut ett pressmeddelande. Film, text och bilder (på höstfröjd och på Karl Fredrik) kommer att finnas tillgängligt på sidan för butiksmaterial cirka en vecka före släppet.

Årets höstfröjd är en växt som förgyller hösten och starkt bidrar till årstidens trädgårdslust och trädgårdsglädje. Inte sällan kommer det att handla om en växt som är lätt att missa för den som bara besöker trädgårdsbutiker på våren.

Ni är alla varmt välkomna att föreslå växter som är värda utmärkelsen framöver. Skicka förslag till berit@storaplanteringsveckan.se Årets höstfröjd utses av Stora Planteringsveckans referensgrupp och projektledare.