Karina Brozinic är ny projektledare för Stora Planteringsveckan

Karina Brozinic tar över projektledarskapet för Stora Planteringsveckan efter Berit Haggren som valt att lämna av privata skäl.

Karina Brozinic är trädgårdsingenjör med designinriktning. Hon driver eget konsultföretag med uppdrag framför allt inom trädgårdsmedia. Karina har bland annat varit Allt om Trädgårds webbredaktör och medverkat i Sveriges Radios Odla med Stadsgrönt. Kurser och föredrag om trädgård och trädgårdsdesign ingår också i verksamheten. Sitt eget odlarintresse får Karina utlopp för på kolonilotten ett stenkast från bostaden i Malmö. Karina är även ordförande i Riksförbundet Svensk Trädgård.

– Det känns otroligt spännande och roligt att få arbeta med folkbildning i de här viktiga frågorna – att sprida kunskap om allt man som trädgårdsodlare har att vinna på att förlänga säsongen och plantera på hösten. Men jag är också ödmjuk inför betydelsen av Stora Planteringsveckan och vad som gjorts tidigare. Det är verkligen ett gediget projekt som jag ser fram emot att bygga vidare på, säger Karina Brozinic.

Det är Stora Planteringsveckans styrgrupp som drar upp riktlinjerna för projektet och som värvat Karina Brozinic till projektledaruppdraget. Gruppen består av Andreas Karlsson – Blomsterlandet, Kai Christensen – BoGrönt och Miriam Dovrén – LRF Trädgård.

– Styrgruppen välkomnar Karina Brozinic till projektet och är glada för att ha lyckats värva en så kompetent och lämplig efterträdare till Berit Haggren. Vi vill samtidigt uttrycka ett stort tack till Berit för ett helhjärtat engagemang med Stora Planteringsveckan sedan starten, säger gruppens medlemmar i ett gemensamt uttalande.

 – Jag har varit med från idéstadiet och nu är vi inne på femte året med Stora Planteringsveckan. Det är ett fantastiskt positivt och roligt projekt att arbeta med. När nu privata åtaganden kallar känns det bra att lämna över till en så kompetent person som Karina. Det ska bli spännande att följa hur hon och styrgruppen vidareutvecklar projektet till gagn för vår älskade trädgårdsbransch, säger Berit Haggren.