Trädgårdsglädje på danska

”Den moderna trädgården är en plats med fokus på människor och arkitektur. Ett ställe där vi förlänger årstiderna och är sociala.” Designerna på Concept Gardens som skapade RYTMEN 
Foto: Berit Haggren

Högsommar och trädgårdsinspirationen flödar, både i naturen och i trädgårdar! Riktigt maxat blir det på trädgårdsmässa. Vid sidan om kända engelska giganter i Garden Show-branschen, finns det många andra som också är värda en omväg. I midsommarhelgen gick Cph Garden 2019 av stapeln i Köpenhamn, arrangerad av det danska Haveselskabet. Allt du vill veta om denna trädgårdsshow hittar du här.

I kortversion bjöd den på åtta utställningsträdgårdar, nio mindre inspirationsträdgårdar och en hel del av det där andra som vi också gärna vill ha: trädgårdsglädje, kunskapsförmedling och möjlighet att handla spännande växter (precis som under Stora Planteringsveckan alltså!). Trädgårdarna präglades av hållbarhetstänk, både vad gäller miljö, klimat och hur vi ordnar det för oss själva i våra liv – så att även vi som individer blir hållbara. Här kommer lite bilder: